Kodėl picerija „BONA"?

Legendomis apipinta istorinė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės praeitis nepaliko mūsų abejingų ir kuriant „BONA Pizzeria” bei „BONA Lounge” meniu.

Lietuvos turizmo simbolis Trakai per amžius garsėjo ne tik kaip politikos bei visuomeninis centras, bet ir kaip tautų katilas. O su atvykstančiaisiais į Lietuvą atkeliavo ir įvairiausių pasaulio virtuvių skoniai. Neveltui kalbos apie Trakų pilyje vykusias puotas sklisdavo po visą Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę. Būtent čia ilgainiui suklestėjo karaimų virtuvė, o visai netrukus tikrą revoliuciją sukėlė ir Lenkijos karalienė bei Didžioji Lietuvos kunigaikštienė Bona Sforza. Gimusi Italijoje Renesanso laikotarpiu ji pasižymėjo puikiu skoniu. Ne tik gerai išsilavinusi, bet ir puikiai išmaniusi anuometę madą, ji netruko tapti ir virtuvės ikona.

Per keletą metų Bona Sforza virto tikra lenkiškos ir lietuviškos virtuvės globėja. Ji vertė stebėtis to meto didikus, kai savo pilyse įkurdavo daržus, kuriuos pati ir prižiūrėdavo. Iš Italijos atsikrausčiusi į kitą Europos kraštą Bona nuolat pasigesdavo Viduržemio jūros produktų.

Netrukus ji atgabeno pirmuosius agurkus, pomidorus, bulves, žiedinius kopūstus, pupeles, porus salierų lapus ir daugybę kitų daržovių, kurios greit tapo neatsiejama lietuvių ir lenkų virtuvės dalimi.

Šios istorinės asmenybės pradėtos tradicijos ir įkvėpė mus sukurti Viduržemio jūros patiekalų salelę Trakuose, neišsižadant vietos gyventojų karaimų bei lietuviškų populiariausių patiekalų.